Skip to main content

Prachtige gebouwen van staalfolie snijden het gebruik van materialen

Het Aberystwyth Arts Centre in Wales opende onlangs acht verbluffende, verkreukelde stalen gebouwen die een innovatieve constructiemethode gebruiken om hun materiaalgebruik tot een minimum te beperken. Ontworpen door het ontwerp / bouwteam van Heatherwick Studio, werd het speciale bekledingssysteem ter plekke geïnstalleerd door folie-dun staal te vormen tot structurele vormen en vervolgens de binnenkant te bekleden met sproeischuimisolatie. Het gepolijste en gerimpelde staal biedt niet alleen vensterbanken en dakranden, maar creëert ook een interessante gevel met gefragmenteerde reflecties van lucht, bos en gras, die de gebouwen een opvallende aanblik geven die volledig is samengesteld uit hun omgeving.

De houten vakwerkhuizen zijn in het midden opgesplitst om een ā€‹ā€‹gemeenschappelijke ingang te bieden en bieden aan beide zijden substantiële daglichttoetreding en ventilatie aan de studio's. Het sproeischuim dat in het project wordt gebruikt, is CFK-vrij en de geplisseerde stalen panelen zijn betaalbaar, onbuigzaam en goed geïsoleerd. Het concept van het creëren van een community in jiffy-popstudio's is een mooi vertrekpunt van een enkele enorme faciliteit. Door acht kleinere bouwwerken te bouwen, heeft Heatherwick een designdorpssfeer gecreëerd die meer in de omgeving is geïntegreerd en de gebruikers een verbinding met het buitenleven geeft.

+ Het kunstcentrum Aberystwyth

+ Heatherwick Studio