Skip to main content

Team SCI-Arc en het Transforming DALE-huis van Caltech breiden uit naar meer dan het dubbele van zijn grootte op de Solar Decathlon

SCI-Arc studenten staan ​​bekend om het creëren van een aantal van deze wereldarchitectuur, maar dit ongelooflijke zero net energie prefab huis dat ze hebben ontwikkeld met hun Caltech tegenhangers voor de 2013 Solar Decathlon verlegt echt de grenzen van de ruimte - letterlijk! Het concept, dat de studenten ons vertelden, is ook een grap in de Mc Mansion-cultuur van Zuid-Californië, is opgebouwd uit twee compacte modules langs industriële stalen sporen. Het gebied van beide modules meet samen een comfortabele 600 vierkante voet, maar wanneer uit elkaar getrokken om een ​​centraal dek te onthullen, breidt de ruimte uit naar een open en luchtige 1800 vierkante meter. Niet alleen minimaliseert het unieke gebruik van de ruimte de CO2-voetafdruk van de structuur, het stelt de bewoner ook in staat om 365 dagen per jaar optimaal te profiteren van het zonnige weer van So Cal. Blijf lezen om meer te weten te komen over de energie-efficiënte functies van DALE, en meer over het unieke programma dat de voorzieningen van een huis dat drie keer zo groot is, samenperst tot een kleine, zelfvoorzienende ruimte.

Het SCI-Arc- / Caltech-huis, DALE, dat staat voor Dynamic Augmented Living Environment, is een oefening die twee jaar in de maak is en reageert op de liefde van Californië voor supergrote buitenwijken van trams door te handelen in het typische huis van meer dan 3.000 vierkante meter voor een compacte, zichzelf onderhoudende prefabconstructie. Zoals elke goede California-modern, is de lay-out en constructie geïnspireerd op het prachtige klimaat, de dramatische geografie en de avontuurlijke levensstijl in de regio. Hoewel er knipoogjes zijn naar de adobe, bungalow en Case Study Houses, brengt het team hun voorkeur voor het experiment door het huis op de rails te plaatsen om een ​​actieve woning te creëren die kan reageren op de behoeften van de gebruiker en op het klimaat. Een eindeloze reeks module- en canopy-configuraties optimaliseren het ruimtegebruik en geven de huiseigenaar ongelooflijke flexibiliteit. Uiteindelijk wil het team met DALE de relatie tussen binnen en buiten opnieuw definiëren, zodat de bewoners zich meer bewust zijn van hoe ze omgaan met hun huis en hoe hun huis in wisselwerking staat met de omgeving.

Door echter te kiezen om de bewoners van het huis dergelijke vrijheid met de ruimte te bieden, heeft het SCI-Arc / Caltech-team zich ook op een gecompliceerd ingenieurspad begeven. Omdat de modules langs rails bewegen, moest het team een ​​systeem ontwikkelen dat ervoor zorgt dat de modules zowel samen als onafhankelijk werken. Als gevolg hiervan heeft elke bewegende module een luifel met een eigen fotovoltaïsche zonne-array bovenop.

De PV's zijn ingesteld op een hoek van 15 graden om de zonnecollectie te maximaliseren, maar ze zijn ook geplaatst op mobiele racks die ervoor zorgen dat de panelen kunnen fungeren als markiezen wanneer de modules één gesloten unit zijn of over de binnenplaats kunnen worden geschoven om schaduw te bieden voor de panelen. deck wanneer de modules uit elkaar worden getrokken. En - net als bij alle Solar Decathlon-ingangen - genereren de fotovoltaïsche panelen voldoende elektriciteit om het huis van stroom te voorzien en het net nul te maken. De draagbare zonnegeneratoren die hier werden gebruikt, waren in feite door de student gebouwd specifiek voor dit evenement en werden gefinancierd door leden van de Los Angeles-gemeenschap via Power of Green LA. DALE heeft ook een eigen iPad-app die het energieverbruik bewaakt en helpt de huiseigenaar te begrijpen waar energie wordt gebruikt. De app biedt ook aanmoediging en suggesties voor het efficiënter uitvoeren van DALE. Als het bijvoorbeeld buiten warm en zonnig is, kan de app suggereren dat de huiseigenaar DALE opent en de airco uitschakelt.

Binnen DALE bevat één module de keuken en badkamer, terwijl de andere slaapkamers bevat met Murphy-bedden en andere transformeerbare meubels. Kasten opgehangen aan verzonken sporen in het plafond helpen bij het definiëren van de ruimte; 's Nachts schuiven de kasten naar het midden van de module en fungeren ze als scheidingswanden om slaapkamers te maken, en overdag klappen de Murphy-bedden op en schuiven de kasten naar de muren om extra woonruimte te creëren.

SCI-Arc speelde een grote rol in de ontwikkeling van het concept van het ontwerp, terwijl Caltech-studenten het idee hielpen verfijnen, de mechanische systemen creëerden en bijstelden die nodig waren om de uitbreidings- en samentrekkingsmogelijkheden van het huis niet alleen haalbaar te maken, maar om ervoor te zorgen dat de structuur zou werken. voldoen aan alle noodzakelijke energie- en materiaalvereisten die zijn ingesteld door de DOE. De deelname van het team lijkt, net als hun laatste twee jaar, een topwedstrijd.

+ DALE door SCI-Arc + Caltech