Skip to main content

Kö-Bogen: Düsseldorf's Green Roofed Crystal Complex

Daniel Libeskind onthulde onlangs zijn opmerkelijke ontwerp voor de K? -Bogen, een nieuwe ontwikkeling voor gemengd gebruik in Duitsland. Het winkel- en kantorencomplex ligt in het centrum van D? Seldorf en wordt bekroond met een met gras begroeide groene dak en is ontworpen om te passen in de omliggende historische architectuur van de K? Enigsallee Boulevard. Deze loft-ruimte verbindt twee stadsblokken en creëert een geheel nieuwe zone voor voetgangers, winkelend publiek en werknemers om te wandelen, rennen en te genieten van de open ruimte in het hart van de stad.

Grenzend aan de Hofgarten, het centrale park van D? Seldorf, zal de K? Bogen helpen om een ​​grotere en meer doorlopende open groene ruimte te creëren die van het stadscentrum naar het park en de Rijn loopt. Het groene dak zal het gebouw helpen verbinden met de prachtige historische parken rond de binnenstad, terwijl het afstromend regenwater wordt verminderd en de kosten voor verwarming en koeling aanzienlijk worden verlaagd.

De gevel van het gebouw moet de context van de omliggende gebouwen weerspiegelen door een combinatie van glas en natuursteen. De kalksteen, die lokaal wordt gewonnen, biedt een belangrijke historische context voor het gebouw en maakt het een natuurlijke fit voor de binnenstad. Het tweeblokkencomplex markeert een synthese tussen twee verschillende architecturale stijlen - lineaire elementen relateren het aan de omringende historische gebouwen, terwijl gebogen ruimtes het verbinden met de natuurlijke omgeving.

De eerste 3 verdiepingen van het complex voor gemengd gebruik bevatten flagship-winkels en de bovenste 3 verdiepingen zullen worden gebruikt als kantoorruimte. Aan de buitenkant van de gebouwen helpen subtiele variaties in het ontwerp van de ramen en soorten beglazing om de infiltratie van verlichting en de winst uit zonnewarmte te regelen, waardoor het energieverbruik binnenin wordt verminderd. Nu de financiering is veiliggesteld, begint de bouw van deze nieuwe ontwikkeling in het centrum ergens begin 2010.