Skip to main content

Zonne-energie Franse fitnessruimte biedt een stimulerende training

Het funky ontwerp van architect Jean Marc Rivet voor een kleine sportschool in Saint Gilles, Frankrijk, heeft een fantasierijk profiel dat naar de hemel helt. De hellende, ronde dozen van de sportschool zijn zeker leuk, maar ze bieden ook verhoogde oppervlakken die zonlicht opvangen. Een groendak en een zonnepaneel sieren de secties die het hoofdvolume doorkruisen, waardoor een onverwachte look ontstaat voor een eenvoudige nabezekkamer. Gemotiveerd raken om naar de sportschool te gaan, kan een stuk eenvoudiger zijn als het binnen zo'n leuke ruimte is.

De grote, hoge ramen in de sportzaal laten diffuus daglicht toe om de hoofdverdieping te laten overstromen. De kruising van het hoofdgedeelte is een schuin dak dat de ingang en de ondersteunende kamers herbergt. Een groen dak bij de ingang zorgt voor een natuurlijke habitat en helpt ook om het interieur te koelen. Zonne-elektrische panelen hoog aan de andere kant van het dak verlagen het energieverbruik van de sportschool.