Skip to main content

Mooie vuurtoren toevoeging door BYTR architecten is verpakt in aluminium gaas

Soms kan alleen de kleinste ingreep het hele karakter van een woning veranderen, zoals deze mooie aluminium toevoeging in Utrecht. Called the Lighthouse en ontworpen door BYTR Architects, de maaswerkomhulde bovenste verdieping van het Nederlandse huis overspoelt het interieur met diffuus natuurlijk licht. 'S Nachts zijn de panelen van achteren verlicht en geven een mooie etherische gloed af waar de buren zeker jaloers op zijn.


BYTR heeft dit huis getransformeerd met een zachte, minimalistische touch. Het aluminium gaas contrasteert mooi met de originele, meer traditionele gevel zonder te beledigend te zijn en - bovenop de eerder bovenste verdieping - de toevoeging creëert een dakterras en een kruidentuin met een prachtig uitzicht op het aangrenzende kanaal.

De nieuwe binnenruimten worden opgevuld met een verticale boekenplank die ook als trap fungeert, waardoor een inspirerende, opbeurende nieuwe ruimte ontstaat waar het gezin van kan genieten. En dankzij al het nieuwe licht van het "oog" van het gebouw, waardoor elektrische verlichting niet nodig is, genieten de eigenaars van de Lighthouse ongetwijfeld van een aanzienlijk lagere energierekening!