Skip to main content

Ruim Tex-Tonic House 1 is de belichaming van creatieve renovaties voor gemengd gebruik

Gemengd gebruik biedt een geweldig model voor duurzame stedelijke ontwikkeling, en niemand doet het op zo'n creatieve, menselijke schaal als Paul McAneary Architects. Het Tex-Tonic House 1 in Victoria, Londen was vroeger een postkantoor en een kunstveilinghuis - nu zijn het beide en een inspirerende residentie. Door drie nieuwe dozen gemaakt van natuurlijke materialen aan het penthouse-appartement toe te voegen, hebben de ontwerpers de al prachtige ruimte omgetoverd tot een natuurlijk verlicht gebouw met veel functies. En hebben we al gezegd dat er voldoende ruimte is voor flora en wijn?

Met slechts 466 vierkante meter om mee te werken, moest Paul McAneary Architects creatief zijn - hoewel dat geen probleem voor hen leek te zijn. Ze hebben drie kisten aan het gebouw toegevoegd die zijn gemaakt van gezandstraald eikenhout en gegoten bronshout. Deze natuurlijk afgewerkte, gecompartimenteerde slaapkamers bieden woongebieden zonder te veel te domesticeren, wat ook een evenementenlocatie is.

Het hele penthouse wordt overspoeld met licht als gevolg van kamerhoge beglazing en het opent naar een groen terras dat over het hele gebouw loopt. Deze kenmerken gecombineerd met de dozen en een enorme wijnkelder creëren een warme sfeer die bevorderlijk is voor een ontmoeting van mooie, kunstzinnige fartsy geesten!