Tiny Forest Pond House biedt rust en kalmte in een weggestopt hoekje van Hampshire

De kwaliteit van een ruimte heeft zoveel te maken met de structuur zelf als de locatie, en dit geldt zeker voor het verscholen Forest Pond House in Hampshire, Verenigd Koninkrijk. Ontworpen met liefde door TDO Architecture, wordt de kleine schuilplaats op de hoek van een privétuin gebruikt als zowel een speelruimte voor kinderen als een meditatiehut voor meer verlichte volwassenen.


TDO Architecture zegt in hun ontwerpopdracht dat ze contrasterende kwaliteiten hebben gebruikt om een ​​speciale ambiance te creëren. De donkere delen van het zeer kleine huis van hout, glas en koper "adresseren" het bos, terwijl de lichtere aspecten een kleine tuinvijver aanspreken. Op deze manier past de structuur niet alleen in de omgeving, maar verbetert ze ook.

Er is iets zo magisch aan deze vrolijke schuilplaats, waar "de donkere verheffingen dienen als schoolborden om in het bos te tekenen", schrijft TDO, en "een opgaande vloer krimpt een hoek naar beneden tot de grootte van een kind." Er is maar één bron van licht, zodat de impact op het milieu te verwaarlozen is, en het creëert een weerspiegeling in het water die stille contemplatie mogelijk maakt.

+ TDO-architectuur

Foto's door Ben Blossom

Loading...