Skip to main content

Minimalistische Japanse kapsalon lijkt op een stuk vanillebonenpastei

Deze kleine kapsalon in Nagoya is een serieuze blikvanger! Op slechts 41 vierkante meter en gepland voor een onhandig stukje eigendom, riep het ontwerp op tot echt creatief denken. Studio Velocity was bezorgd dat de kleine studio zou worden overspoeld door zijn duidelijker, hogere buren. Dus duwden ze het gebouw terug op zijn kavel, vernauwden de ingang en strekten het achterste uiteinde uit. Het resultaat is een lieve, duurzame studio in de vorm van een stuk vanillebonen taart!


Hier bij Inhabitat, we weten dat coole dingen vaak in kleine pakketten zitten; de Nagoya-salon is hiervan een goed voorbeeld. Om de openingen in de kromming van het gebouw op te vullen, plantten de ontwerpers een tuin in de buurt van een ruimte die was gereserveerd voor het parkeren en drogen van wasgoed in de zon. Het gebouw heeft niet alleen een kleine voetafdruk, het biedt ook extra groene ruimte.

Maar dat is niet alles. Om de zichtbaarheid van het ene minimalistische einde tot het andere te verzekeren, creëerden de ontwerpers een echte wittewas van licht. Grote dakramen in combinatie met witte muren en tegels creëren een zachte omgeving die ongetwijfeld iedereen zal helpen die door de deuren van de salon stapt.