Skip to main content

Wooden Shoal Bay Bach is een Sweet Minimalist Retreat in Nieuw-Zeeland

Het is duur genoeg om een ​​pauze te nemen van de alledaagse sleur alleen, laat staan ​​met een partner en vijf kinderen. Dit is de reden waarom de eigenaren van de Shoal Bay bach Parsonson Architects opdracht hebben gegeven om dit zoete, minimalistische toevluchtsoord te ontwerpen. Vertrouwd met de eigen bach van de ontwerper, die per definitie een bescheiden vakantiehuis is met geen van de handige attributen die verbonden zijn met huizen in de stad, ze wisten dat ze iets aantrekkelijks en uitnodigends konden verwachten dat ook hun ultieme doel van het genieten van het strandleven in Nieuw-Zeeland zou verbeteren.


De Shoal Bay-bach, die bestaat uit twee met elkaar verbonden puntconstructies in een paddock ondersteund door glooiende groene heuvels, bevindt zich in een nieuw ontwikkelingscomplex dat vroeger een oude schapenboerderij was. Het minimalistische ontwerp van Parsonson is zelfs geïnspireerd door een nabijgelegen wolshok die niet langer in gebruik is. Er is slechts één badkamer voor het hele gezin en het huis wordt van de grond getild, waardoor de binnenruimte groter wordt terwijl het een geweldige plek is om kajaks en andere recreatieve voorzieningen te verzamelen.

Bezorgd over duurzaamheid vroeg de familie om hun vakantie-omgeving zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Daarom werd het gebouwd met verantwoord hout, het water wordt verwarmd door de zon en een houtkachel met lage emissie houdt het huis warm. Louvers verspreiden daglicht en beheren de zonnewinst, en een zak met andere slimme ingrepen maximaliseren ruimte en een gevoel van continuïteit met South Hawkes Bay.