Skip to main content

Deck Lumber "Switch Box" Converteert Dead Space in een prachtig Japans huis

Naf Architect en Design hebben van een gebouw vol dode ruimte een prachtig Japans huis gemaakt door een houten kist in het hart van het interieur te plaatsen. Het opmerkelijke renovatieproject hangt af van een "schakeldoos" gemaakt van dekhout dat het verkeer door het gebouw met vier niveaus matigt, terwijl er nog steeds veel lucht en licht doorheen kan stromen. Het heeft zelfs een eigen karaoke-kamer!


Geconfronteerd met een levenloze ruimte, heeft Naf misschien het hele interieur van dit vreemde Japanse huis leeggehaald. In plaats daarvan spaarde het zelfbenoemde ontwerpteam energie en materialen op en voegde een prachtige houten doos toe die een ingang creëert naar het chiropractische thuiskantoor en de woonkamer van de klant. Gelegen in de kern van het huis, richt het ook de verkeersstroom naar de andere niveaus en kamers.

Spaties tussen de houten latten zorgen ervoor dat de stemmen kunnen bewegen en ventileren zonder de luchtstroom in gevaar te brengen, terwijl daklatten breder zijn, waardoor er voldoende daglicht binnenkomt in het hele huis. Hoge zijramen op de schuine wand maken nog meer natuurlijk licht mogelijk, waardoor een saaie ruimte wordt getransformeerd in een ruimte die luchtig en helder is.

De bestaande kelder heeft een betonnen fundering en een garage, waarvan de ontwerper erkende dat deze ideale akoestische eigenschappen heeft voor een karaokekamer. Wat betekent dat dit huis ook een kantoor, een amusementscentrum en een inspirerend voorbeeld van de beste Japanse architectuur is.

+ Naf Architect and Design

Foto's © Toshiyuki Yano