Het uit meerdere verdiepingen bestaande Deep House in Seoul loopt over in een prachtig grazig dak

Dit huis in de hoofdstad van Zuid-Korea gebruikt negatieve ruimte om verschillende micro-omgevingen te creëren die de energie-efficiëntie van het gebouw verhogen. Architectuurbedrijf poly.m.ur ontwierp het Deep House als een enkel volume met een schuin dak en muren waar de ene kamer in de andere overgaat. Het schuin dak biedt voldoende opbergruimte binnenin en geeft elke wooneenheid een weids uitzicht op de omgeving.

Het huis heeft een schuin dak en stenen lamellen langs de schuine zijden van het gebouw. Geïnspireerd door een ontwerpfilosofie die gebaseerd is op het idee om het hoofdvolume te dispergeren door het gebruik van ondiepe diepte, creëerden de architecten holle ruimtes die de energie-efficiëntie van het gebouw verbeteren en voldoende opslagruimte bieden.

Gerelateerd: Angular residence door Moon Hoon maximaliseert privacy en een klein plot

Box-type hoekramen zijn strategisch ingedeeld om een ​​optimaal uitzicht op het omringende landschap te bieden, terwijl de effecten van koude winterwinden worden geminimaliseerd. In plaats van ramen als tweedimensionale elementen te behandelen, bedachten de architecten ze als 'microruimtes' of 'kamers in kamers'.

+ poly.m.ur

Foto's door Kyungsub Shin

Loading...