Skip to main content

High House laat je genieten van het buitenleven, zelfs in het midden van de winter in Quebec

Alsof dit uit sneeuw gebouwd is, past dit discrete huis op palen perfect in het witte winterlandschap van Quebec, Canada. Parijse architectenbureau Delordinaire heeft het huis boven de grond gehesen om een ​​weids uitzicht op de Mont Saint Anne te krijgen, zoveel mogelijk natuurlijk licht te absorberen en een verwarmde buitenruimte onder het volume te vormen, terwijl het zich mengt met het winterse landschap.

Het gebouw, genaamd High House, heeft witte betonnen paneelbekleding en golfplaten dakpanelen geschilderd om in de winter op te gaan in het landschap en in de zomer op te vallen tegen groene heuvels. Met een verwarmende kachel kan de onderkant functioneren als een buitenruimte die het hele jaar door kan worden gebruikt.

Gerelateerd: Dit gezellige huisje zit op palen gemaakt van gerecyclede gasleidingen

In deze ongewone ruimte kunnen bewoners direct contact houden met de natuur en de besneeuwde buitenkant terwijl ze toch een zekere mate van bescherming tegen de elementen genieten. Het bovenstaande volume biedt een ononderbroken uitzicht op de Mont Saint Anne vanuit de woonkamer. Grote ramen laten dag en nacht zonlicht binnen.

+ Delordinaire