Skip to main content

DELVA Landscape Architects creƫerde een community-oase voor de stad Utrecht

Het Nederlandse kantoor DELVA Landscape Architects ontwierp een gedeelde groene oase voor de stad Utrecht, omringd door rijen huizen met een traditionele baksteenarchitectuur. Hun voorstel voor het gebied, getiteld "The Share-Garden", combineert privé- en openbare ruimtes en bevat een plan dat gebruik zal maken van de diverse kwaliteiten van de omgeving. Het credo van het project, "eenheid in verscheidenheid", is belichaamd in de behandeling van de bakstenen gevels, die elk uniek zullen zijn, en elk huis zal zijn eigen tuin, groen terras en groene muren hebben, terwijl het wordt verenigd door de gedeelde groene ruimten.

Privacy wordt gemaximaliseerd door gebruik te maken van een binnenruimte met een slimme, half verzonken parkeeroplossing, die zal dienen als de overgang tussen de openbare straat en het privé-leven. Dit wordt verder benadrukt door de introductie van single-story townhomes in de overgangszone. Het project omvat drie soorten tuinruimtes: het gazon, een moestuin en een recreatiegebied voor kinderen en dieren.

Gerelateerd: Nieuwe tentoonstelling toont glimpen van een groenere NYC in 2040 van vijf lokale architectenbureaus

Het plan combineert naadloos nieuwe architectuur met traditionele constructie en benadrukt de groene ruimte in de stad met behulp van een verscheidenheid aan tuinen tussen de torenhoge bakstenen woningen. Een groene, golvende oase is ingesloten, waardoor er voldoende ruimte is voor stadsgroene programma's. Het project omvat ook een opvangsysteem voor regenwater en verzameld water van verschillende daken wordt opgeslagen in tonnen en zal worden gebruikt voor het besproeien van de tuinen.