BIG's Bl�vand Bunker Museum bewaart de Tweede Wereldoorlog Geschiedenis van Denemarken

Het ontwerp van de Bjarke Ingels Group voor het Bl? Vand Bunker Museum in Varde, Denemarken, is een moderne structuur die de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zou bewaren. Het voorgestelde museum zou worden ingebouwd in een dijk die werd gebouwd door Duitse troepen tijdens de bezetting van Denemarken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het plan van BIG roept op tot het behoud van bestaande bunkers, met glasachtige structuren met groen dak om hen heen gebouwd. Het bunkermuseum ligt in de buurt van de Noordzeekust in het zuiden van Denemarken en is ingebouwd in een heuvel en kijkt uit op het prachtige omringende landschap.

Het ontwerp van BIG werpt een nieuw licht op de oorlogsgeschiedenis van Denemarken en doet dit door praktische en speelse vormen met elkaar in evenwicht te brengen. De donkere en sobere energie van de bunker wordt in evenwicht gehouden door de lichte, luchtige en moderne kenmerken van het museum. Het resulterende landschap vertoont een mix van oude en nieuwe vormen, terwijl natuurlijke en onnatuurlijke elementen in het omliggende landschap van het museum te zien zijn. Zwaar beton en metaal ligt naast lichtgekleurd staal en glas, waardoor een provocerende zintuiglijke ervaring ontstaat.

Loading...