Skip to main content

Brand New Stonehenge Visitor Centre Upgrade breekt terrein!

Hoewel het een van de meest bekende historische monumenten ter wereld is, zijn de bezoekersfaciliteiten op het werelderfgoed Stonehenge in de provincie Wiltshire al lang een bron van nationale schaamte voor het Verenigd Koninkrijk. Maar dat zal veranderen naarmate de bouw van een gloednieuw bezoekerscentrum, ontworpen door de Australische architect Denton Corker Marshall, deze week eindelijk terrein heeft gebroken.

Na jaren van horten en stoten, zal het? 27 miljoen restauratieproject, gefinancierd door het Heritage Lottery Fund, worden gebruikt om een ​​nieuw bezoekerscentrum en galerijen te bouwen die de geschiedenis van deze opmerkelijke site weergeven en om een ​​bestaande parkeerplaats, toiletten, winkel te ontruimen en schermen. De A344-weg die momenteel in de buurt van de neolithische stenen ruïnes loopt, wordt gesloten en met gras begroeid, zodat het monument op zijn oude processiewijze kan worden gepresenteerd.

Het nieuwe bezoekerscentrum zal naar verwachting in de herfst van 2013 worden voltooid, waarna bezoekers moeten lopen naar de cirkelvormige omgeving of een pendelrit van 10 minuten maken. De definitieve verrekening van de bestaande infrastructuur volgt kort daarna in de zomer van 2014. In de tussentijd kunnen bezoekers van over de hele wereld de site nog steeds bezoeken. Bijna een decennium aan plannen heeft geleid tot deze opwindende onderneming die tientallen toeristen zal verrijken die elk jaar massaal naar deze schat reizen.