Skip to main content

Schaalachtige bakstenen gevels omhullen Des Ɖcailles-woningen in Montreal

Architectuurstudio L. McComber Het heeft een 60 jaar oud huis in Montreal vervangen door drie moderne eengezinswoningen, elk bekleed met een schaal-achtige envelop gemaakt van baksteen en ceder. De architecten verdeelden het land in drie afzonderlijke percelen, elk met een eengezinswoning met een achtertuin omringd door zuidelijk licht.

De eerste ontwikkelingsfase bestaat uit twee semi-vrijstaande woningen bekleed met donkere baksteen met ingangen gemarkeerd in een lichte natuurlijke ceder gevelbeplating. Het bakstenen volume, gedomineerd door horizontaliteit, wordt gemarkeerd door een fries van schuin uitstekende stenen die een schaalachtige textuur creëren. Deze compositie is omgekeerd aan de achterkant, waarbij de stenen basis overgaat in een tweede verdieping met een licht cedervolume dat is gerangschikt in een reeks verticale secties.

Gerelateerd: Ze is een baksteen (gast) huis ... maar ze was vroeger een wasruimte

De garage beschikt over een reeks splitlevels met een kantoorruimte erboven, die uitkomen op een woonkamer met twee verdiepingen. Een trap verbindt deze volumes met een pad dat zich uitstrekt in de richting van de keuken die uitkomt in de tuin.

+ L. McComber lt? E

Foto's door Rapha? L Thibodeau