Skip to main content

Buddhist Retreat is een Peaceful Eco Home buiten Capital Reef National Park

The Buddhist Retreat is een opvallend huis buiten Torrey, Utah, met uitzicht op Capital Reef National Park. Ontworpen door Imbue Design, gebaseerd op Salt Lake, werd het huis gemaakt als een woestijnheiligdom voor Tibetaanse boeddhisten. Met respect voor de omgeving en de omgeving ervan, zit het huis in harmonie met zijn omgeving en biedt het een heilige plek voor stille reflectie. Bovendien werken de materialen en het ontwerp om het energieverbruik en de impact tot een minimum te beperken terwijl een fotovoltaïsch systeem elektriciteit levert.

Het ontwerpen van een woestijnterugtrekking dat zijn omgeving respecteert, is al moeilijk genoeg, maar om er een te bouwen die ook een boeddhistisch heiligdom is, is nog een hele prestatie. De klant, een zakenvrouw uit Salt Lake City, gaf opdracht aan Imbue Design om een ​​milieuvriendelijk huis te bouwen dat net zo verweven was met het omringende landschap als met haar praktijken. Het vakantiehuis moest ruimte bieden voor rustige meditatie, kleine retraites en een ruimte om te werken toen ze in residentie was.

Gelegen boven een groene woestijnvallei net buiten het Capital Reef National Park in Grover, UT, is het huis gesitueerd om het grootste deel van het adembenemende uitzicht te maken. De een nadert het huis van bovenaf, dat is bedekt met een uitgebreid dek gemaakt van duurzaam IPE-hout dat het huis bedekt en tevens dienst doet als ruimte voor observatie en meditatie. Het kantoor bevindt zich op dit niveau en kijkt uit over het landschap. Een trap leidt naar de hoofdverdieping met een grote suite, een kamer en een open keuken en eetkamer. Een rode wenteltrap verbindt de vloeren van binnenuit. Overdekte patio's buiten de begane grond bieden extra leefruimte buiten of meditatiegedeelten met glazen schuifdeuren om deze met het interieur te verbinden.

Het woestijnklimaat is warm en droog en vaak is alleen schaduw nodig om aangename temperaturen te creëren. Wanneer het warm wordt, wordt het huis op natuurlijke wijze gekoeld met stack-effect en een bedienbaar dakraam bovenaan de trap stoot warme lucht van de bovenkant af en verse koele lucht wordt binnengebracht via laag bedienbare ramen. Het huis van 1.350 m² heeft geen wisselstroom en maakt ook gebruik van energiezuinige apparaten en systemen. Gabion-mandwanden gevuld met vulkanisch gesteente op de bouwplaats omlijsten de zijkanten van de huizen en dienen als thermische massa om het verzamelen en afgeven van warmte te vertragen. Materialen zijn waar mogelijk lokaal gewonnen en gekozen vanwege hun duurzaamheid en verbinding met de natuur. Eindelijk heeft het huis een fotovoltaïsch systeem op het dak van het kantoor om het huis van stroom te voorzien.