New Mexico Highlands University Student Center reageert op woestijnklimaat met een Sun-Tracking Louvered Facade

Diamond Schmitt Architects heeft zojuist het nieuwe studentencentrum aan de New Mexico Highlands University voltooid. Het drie verdiepingen tellende gebouw biedt de broodnodige speciale ruimte voor studenten en creëert een centrale ontmoetingsplek om de campus en de rest van de gemeenschap van Las Vegas, New Mexico, te verbinden. Het project streeft naar LEED Gold-certificering en heeft een zeer innovatief en energie-efficiënt ontwerp. Het meest opvallende is het gemotoriseerde zonnevolgsysteem op de zuidkant om het interieur te verduisteren maar het daglicht te maximaliseren. Dit systeem wordt beschouwd als een van de eerste in zijn soort in Noord-Amerika.

In 2010 werd begonnen aan het nieuwe studentencentrum en het werd pas onlangs deze zomer voltooid onder leiding van Diamond Schmitt Architects en bijgestaan ​​door Studio Southwest Architects. Het NMHU Student Centre, gelegen op een belangrijk kruispunt aan de rand van de campus, overbrugt de kloof tussen de stad en de rest van de school. Binnen is er een mix van programmeer-, studie- en ontmoetingsruimten voor de studenten en omvat een veelzijdige balzaal / conferentiefaciliteit, theater, boekhandel, caf ?, postkantoor en cafetaria die uitkomt op een beschutte binnenplaats. De bovenste verdiepingen bieden ruimte voor een computerlokaal, studentenkantoren, vergaderzalen, eetzalen en een dramatische kamer voor studentenbestuur. Een brug op de tweede verdieping verbindt rechtstreeks met de naburige bibliotheek.

Het gebouw is ontworpen om te reageren op het woestijnklimaat in het zuidwesten, dat hete zomers, moessons, koelere nachten en zelfs koude winters omvat. Passief ontwerp en innovatieve technologieën werden gebruikt om het energieverbruik te verminderen en het vrije energiepotentieel van de zon te maximaliseren. Overhangende daken zorgen op de derde verdieping voor bescherming van een balkon en het binnenste van zonnewarmtewinst. De lagere verdiepingen accepteren veel daglicht, maar worden beschermd door een gemotoriseerd lamellensysteem aan de zuidgevel. Dit unieke systeem volgt de zon de hele dag door om het licht te maximaliseren en de warmtewinst te minimaliseren. De lamellen worden op twee voeten van de hoofdfaçade gehouden, waardoor de zonwering tot op het nivelleringsniveau mogelijk wordt zonder dat dit ten koste gaat van de transparantie en het zicht. Het systeem verlaagt de mechanische belasting drastisch ", aldus Martin Davidson, Principal bij Diamond Schmitt Architects. Naast de lamellen maakt het studentencentrum ook gebruik van groene daken en een geothermisch boorputveld om zijn mechanische energiesysteem te helpen.

Loading...