Alpine House: Expansieve stedelijke herontwikkeling in Londen ingesteld om BREEAM Excellent Rating te behalen

De verjonging van een voormalige lichtindustrieterrein in Noord-Londen door Jaysam Developments en Design ACB is groen verlicht, met de bouw in de lente van 2013. Het kantoor voor gemengd gebruik, wonen en wonen / werken heeft aanzienlijke aandacht gekregen voor zowel de schaal en de duurzame geloofsbrieven - de behuizing is ontworpen om te coderen voor duurzame woningen op niveau 4, en de commerciële ruimtes zullen een BREEAM-rating 'Excellent' behalen.

Alpine House, de naam die aan deze herontwikkeling wordt gegeven, is een vier blokken tellende site die bestaat uit ongeveer 140 wooneenheden, 1.800 vierkante meter kantoorruimte, woon / werkunits en een ondergrondse parkeergarage. De huidige commerciële eenheden op de locatie in Noord-Londen zullen worden gesloopt om plaats te maken voor de vier gebouwen voor gemengd gebruik met vier en vijf verdiepingen. De planning van de site is zodanig ontwikkeld dat de commerciële en live / werkeenheden als buffer dienen tussen de ontwikkeling en een nabijgelegen drukke weg.

De gevels van de gebouwen zijn hoofdzakelijk ontworpen om te worden geconstrueerd uit bakstenen en bronzen bekleding. Licht en ventilatie zullen worden voorzien door geperforeerde patronen in de bakstenen fa? Ade. Deze materialiteit helpt om het contextuele industriële karakter van de site te respecteren en te behouden en tegelijkertijd moderne woningen te creëren. De site zal ook worden gerevitaliseerd en binnenplaatsen zullen inspraak van het publiek in gemeenschaps- en sociale interactie uitnodigen.

Alpine House staat klaar om een ​​voorbeeld te worden voor de toekomstige stedelijke verjongingsprojecten van Londen en heeft meer steun gekregen van de Greater London Authority. De appartementen overtreffen de vereisten van de London Housing Design Guide en de ontwerpen van de woningen zijn aangenaam en functioneel. De live / werkeenheden worden zelfs ontworpen in samenwerking met de liefdadigheidsinstelling ACAVA (de vereniging voor culturele vooruitgang door middel van visuele kunst), en deze samenwerking kan worden gezien als een eigentijdse optie voor woningontwerp door publieke belangstelling en steun.

De ontwikkeling van het Alpenhuis zal duurzame codes overtreffen en ontwikkelingsbarrières doorbreken in wat in Londen als de norm wordt beschouwd. Er zal 80% koolstofdioxide-reductie in de woningemissieratio zijn ten opzichte van de bouwverordeningen voor 2010, en de helft van de CO2-uitstoot zal worden gecompenseerd door onsite hernieuwbare energiebronnen.

+ Ontwerp ACB

Loading...