Skip to main content

VA Tech Architecture-studenten voltooien geprefabriceerde Covington Farmer's Market

Als onderdeel van het ontwerp / buildLAB op Virginia Tech, heeft een groep architectuurstudenten van het derde jaar een boerenmarktpaviljoen ontworpen en gebouwd in Covington, Virginia. Trouw aan de principes van de markt, die vereist dat alle producten binnen 100 mijl komen, haalden de studenten al hun materialen voor het project in hetzelfde gebied. Geregenereerd en lokaal gezaagd hout werd gebruikt in het geprefabriceerde dak, dat regenwater verzamelt om het omliggende landschap te bevloeien. Ontwerp en bouw van de Covington Farmer's Market was een jaar lang proces dat gericht was op het onderzoek, de ontwikkeling en implementatie van innovatieve bouwmethoden en architectonische ontwerpen.

In het najaar van 2010 begon de studentengroep met onderzoek naar het ontwerp van de boerenmarkt, waaronder een rondleiding door andere markten in het gebied en onderzoeken van markten over de hele wereld. Met het onderzoek onder hun riem, stelde elke student zijn eigen ontwerp voor de markt voor en nadien ontwikkelden ze gezamenlijk een samenhangende strategie die tegemoet kwam aan de behoeften van de verkopers en een dynamische en levendige openbare ruimte voor de lokale bewoners creëerde.

Het definitieve voorstel bestaat uit drie delen: het grondvlak, de bezette ruimte en het dak van het paviljoen. Een langwerpig openluchtpaviljoen is bekroond met een houten dak dat is bekleed met gegalvaniseerd plaatstaal. Een sprinkhanen dek dient als de marktvloer en modulaire dozen dienen als een kantoor, opslag en een toilet. Een aangrenzend hellend grondpark biedt een podium en zitplaatsen. Alle geprefabriceerde, modulaire elementen waren beperkt tot 10 voet breed om transport naar de site te vergemakkelijken. Terwijl de studenten het dak fabriceerden bij faciliteiten in Virginia Tech, stortten lokale aannemers de fundering en legden de nutsverbindingen, waardoor het project in 4 maanden tijd kon worden gebouwd.

Alle materialen waren afkomstig van een straal van 100 mijl, die voldoet aan de normen van waar de producten van de markt vandaan kunnen komen. Geborgen hout van een nabijgelegen schuur werd gebruikt voor het dak, terwijl de rest van het hout afkomstig was van lokale molens. Een opslagbunker met een inhoud van 1200 liter slaat regenwater op dat uit het hellende dak is verzameld en dat vervolgens wordt gebruikt om het park te irrigeren en de toiletten door te spoelen. Het ontwerp van het dak leidt warme lucht naar boven en naar buiten in plaats van het onder het dak op te sluiten en de noodzaak van geforceerde ventilatie te elimineren. Energiezuinige ledstripverlichting aan het plafond biedt licht voor avondactiviteiten. Uiteindelijk werd het oorspronkelijke asfaltparkeerterrein weggerukt, gespaard, gemalen en vervolgens teruggebracht naar de site als een nieuw doorlatend, gecomprimeerd parkeerterrein.

+ ontwerp / buildLAB