Skip to main content

Sharon Fieldhouse is een natuurlijk gekoeld glazen paviljoen in Virginia

Het Sharon Fieldhouse is een functioneel gebouw met een slim ontwerp. Deze paviljoenruimtes zijn gemaakt door studenten van het ervaringsgerichte leerprogramma van het ontwerp / buildLAB van Virginia Tech en bevinden zich in de buurt van een reeks terrasvormige honkbalvelden. Het Fieldhouse is in drie delen ontworpen en maakt het landschap onderdeel van het interieur. Het was bedoeld om op te treden als 'een lineaire incisie door de site ... een licht dat door het groene landschap wordt doorgesneden'.

Een groep undergraduate studenten van Virginia Tech, geleid door Keith en Marie Zawistowski, die design / buildLAB hebben opgericht, ontwierpen een publiek paviljoen voor Clifton Forge Little League in Sharon, Virginia, en creëerden drie geometrische volumes verenigd door verticale zonneschermen. Deze verticale stalen schermen waaieren uit en variëren in dichtheid om verschillende niveaus van intimiteit te creëren.

Gerelateerd: Elegant glazen en stalen studiepaviljoen biedt een schilderachtig uitzicht op het meer in Berlijn

Het concept van Sharon Fieldhouse is gebaseerd op het idee om natuurlijke koel- en verwarmingsmechanismen toe te voegen die de milieuprestaties maximaliseren en aanpassen aan het seizoensgebonden gebruik. Een plafondventilator zonder energiecentrale koelt de keuken af, terwijl gehard gelaagd wit glas de zonnewarmte in de afgesloten ruimtes helpt verminderen.

+ ontwerp / buildLAB

Via Architect's Newspaper Blog

Afbeeldingen via Jeff Goldberg / Esto