DesignLAB's prachtige hoofdkantoor van IFAW

Het recent voltooide hoofdkantoor van DesignLAB voor het International Fund for Animal Welfare gaat veel verder dan het integreren in zijn omgeving om een ​​vervuilde brownfieldsite daadwerkelijk te verbeteren en het met hernieuwd leven te infunderen. Een prachtig voorbeeld van moderne architectuur, de 54.000 vierkante voet structuur is gelegen in Yarmouthport, Massachusetts en vitrines een uitzonderlijke selectie van duurzame bouwstrategieën die het een LEED-gold rating hebben verdiend.

Het komt zelden voor dat een structuur zo goed in zijn omgeving wordt geïntegreerd dat deze de natuurlijke diversiteit van zijn site daadwerkelijk verbetert. DesignLAB heeft zijn IFAW-kantoor opgericht "om open communicatie, samenwerking en interactie mogelijk te maken, terwijl het de wereldwijde missie van het IFAW bevordert" om een ​​betere wereld voor mens en dier te bieden ". Een mooi voorbeeld van site-bewuste architectuur, geen enkel kantoor zou meer geschikt kunnen zijn voor een organisatie die zo toegewijd is aan milieukwesties.

De vestiging van het kantoor was ooit een vervuild brownfield zonder diversiteit, dus een deel van het plan van DesignLAB omvatte een uitgebreide inspanning om dit land terug te winnen en het te revitaliseren als een natuurlijke habitat. Om dit te doen, hebben ze de site gereviseerd om verontreinigingen te verwijderen en een assortiment van inheemse heesters, bomen en grassen geplant. Ze installeerden ook bio-wallen, regentuinen en andere doorlatende landschapsvormingssystemen om regenwaterafvoer te absorberen.

De structuur zelf maakt gebruik van een uitstekend assortiment bouwstrategieën die zowel energie-efficiënt als duurzaam zijn. Het IFAW-kantoor is gebouwd van FSC-gecertificeerd hout en biedt een uitgebreid gebruik van gerecycleerde materialen (meer dan 30% van het structurele staal wordt gerecycled uit post-consumer afval). Het hoogwaardige glasgordijn draagt ​​een passief zonneprofiel bij, waardoor het interieur daglicht krijgt en de behoefte aan verwarming en koeling minimaal is. De structuur bespaart water via dubbele spoeltoiletten en kranen met lage doorstroming, en een geavanceerd septisch systeem op locatie behandelt al het afvalwater dat in het gebouw wordt geproduceerd.

+ ontwerpLAB

+ IFAW

Loading...