Skip to main content

Super veerkrachtig Tsunami-huis is bestand tegen Fierce 85 mph Winds in de staat Washington

Het Tsunami-huis, gelegen op het eiland Camano in de staat Washington, is door Designs Northwest Architects gebouwd om omstandigheden te weerstaan ​​die normaal niet door een woning worden behandeld. Het hoofdniveau is voorzien van een fundering die bestand is tegen hoge snelheid tsunami-golfbewegingen, terwijl de lagere niveaus zijn gebouwd met muren die in staat zijn om weg te breken in het geval van een stormvloedgolf. Gebouwd met duurzame en onderhoudsarme materialen, is het huis perfect uitgerust om elke storm te doorstaan.

Om de volledige kracht van een vloedgolf te vermijden, besloten de architecten om het belangrijkste woonniveau negen voet boven de grond te bepalen, waardoor het lagere niveau werd verlaten als een multifunctionele ruimte die de 'Flood Room' wordt genoemd. Een stalen trap gemaakt van gebogen plaatstaal leidt van het lagere niveau naar de grote woonkamer, die een keuken, woon- en eetkamer combineert.

Licht is een belangrijk aspect van het ontwerp, gefaciliteerd op het lagere niveau door helder glazen overheaddeuren die uitkomen op het aan het water gelegen dek op het noorden en doorschijnende overheaddeuren die uitkomen op de toegangsbinnenplaats op het zuiden. De hoofdslaapkamer grenzend aan de grote kamer beschikt ook over schuifdeuren met doorschijnend licht die de ruimte binnen laten en zich openen naar het uitzicht op het water.

De architecten hebben ook een bovengrondse zandfilterafvoer geïntegreerd, die is ingekapseld in drie meter hoge architecturale betonnen muren en bedekt met een doorlatend zonnedek. De combinatie van afvoer / dek fungeert ook als een visuele barrière tussen de weg en het huis om extra privacy te bieden wanneer alle overhead glazen deuren open zijn.

De buitenkant van het huis is gemaakt van duurzame en onderhoudsarme materialen. Architecturale betonnen kolommen worden zichtbaar gelaten, terwijl de buitenbeplating een mengsel is van samengestelde en gegalvaniseerde staande naadpanelen en aluminium ramen. De verdieping op het lagere niveau is gepolijst beton met stralingswarmte in de vloer en de plafonds zijn bedekt met western red cedar om warmte aan een anders industrieel uiterlijk te geven.