Archive: Super Shiny Pavilion For Artists weerspiegelt zijn eigen omgeving

Dit super glanzende, reflecterende paviljoen maakte deel uit van een grotere installatie voor kunstenaarsstudio's in 2009 in de Stichting Nieuw en Meer in Amsterdam. Met zijn robuuste, harde, reflecterende oppervlak en zachte, organische interieur is de vestingachtige studio perfect voor de moderne kunstenaar en archivaris. Geheime compartimenten en opslagruimtes zijn ingebouwd in het ringachtige gebouw en verborgen spiegeldeuren weren ongewenste gasten. Blending in zijn omgeving, Archief, ontworpen door DHL Architecture voor de tentoonstelling Atelier Malkovich was één van de 8 kunststudio's die op halve schaal werden gebouwd.

Eerst ontworpen als een ruimte van 100 vierkante meter, de studio was dun uitgerekt en gewikkeld in een ring. Verborgen opbergruimtes, compartimenten, rekken en deuren werden toegevoegd om een ​​onregelmatige vorm te creëren, maar ook om de monotonie van de ring te verbreken. Als een labyrint is de studio geschikt voor eindeloos wandelen (rond de plattegrond) en is het perfect voor contemplatie. De binnenplaats bevat een grote tafel en een boom om de natuur in eenzaamheid te ervaren. DHL Architecture ontwierp de ruimte voor de moderne kunstenaar, die denkt en informatie verzamelt over de wereld om hen heen, dus de ruimte en opslag zijn bedoeld om deze collecties te houden.

De buitenkant is gecoat in een glanzend materiaal om de omringende natuur te weerspiegelen en het gebouw te laten opgaan in zijn omgeving. Het interieur is opgebouwd uit licht hout, doorschijnende polycarbonaat panelen en gerecyclede oude houten deuren. Terwijl de buitenkant ondoorzichtig is en de zichten en het licht blokkeert, laten de doorschijnende panelen aan de binnenkant de kleine ruimte in natuurlijk licht overvloeien. Gebouwd op een schaal van 1: 2, is het niet een heel gebouw of een model, maar een halve ruimte die meer geschikt is voor misschien een kind. Gezellig en compact, de studio was een tijdelijke structuur die op de juiste manier slechts de helft van de materialen gebruikte die hij anders misschien had gebruikt.

Loading...