Skip to main content

DHV Architects Duurzaam hoofdkantoor Remodel is een finalist in de Dutch Design Awards

Het DHV Architects 'eerste kantoor in de jaren zeventig ontworpen door DHV en David Zuiderhoek, is een prachtig staaltje van Nederlands structuralisme. Helaas begon het ook zijn leeftijd te laten zien aan de fa? Ade; Daarom besloot DHV het gebouw te renoveren en tegelijkertijd de duurzaamheid te verbeteren. Het resultaat is een structuur die respect toont voor zijn roots terwijl het de toekomst omhelst, en het project is geselecteerd als een finalist in de Dutch Design Awards.

Tijdens de renovatie is het karakter van het gebouw, dat zich in Amersfoort in Nederland bevindt, intact gelaten, van de luchtige plattegrond tot het ruime daglicht voor werknemers. Om verder te bouwen op deze basis, zijn de HVAC, isolatie en verlichting verbeterd met het oog op duurzaamheid. Wit dakbedekkingsmateriaal werd gebruikt om bescherming tegen de zon te bieden en de houten kozijnen op de ramen werden vervangen om een ā€‹ā€‹"transparante vliesgevel" te creëren, waardoor de vorm van het gebouw des te duidelijker werd.

DHV Architects is trots op het ontwerp en de renovatie. "De basis voor het ontwerp was om communicatie te realiseren tussen ingenieurs uit verschillende disciplines en werkactiviteiten, in een groene en gezonde omgeving." De Dutch Design Award-commissie is het ermee eens dat het gebouw wordt geselecteerd als een finalist in de Design Awards-wedstrijd. "De impact gerealiseerd door een goede detaillering en een abstract ontwerp is verbluffend", zegt de commissie.

+ DHV Architects