Skip to main content

Diamond Hill Crematorium eert de cirkel van het leven met een herstellende parkachtige ruimte

Het Diamond Hill Crematorium biedt mensen de mogelijkheid om te rouwen om hun dierbaren in een omgeving die wordt gedomineerd door rust en comfort. Het ontwerp, gemaakt door de afdeling Architectural Services, werd geïnspireerd door het oude Chinese ritueel van het beklimmen van de berg om respect te tonen aan zijn voorouders. De focus van het ontwerp was om een ā€‹ā€‹omgeving te creëren die genezing bevordert en de doden eert.

Het crematorium bevindt zich in Hong Kong, naast het columbarium, ontworpen door hetzelfde bedrijf. Gelegen in Diamond Hill, werd het crematorium opgericht met het idee dat "de dood niet het einde is" en er is "leven na de dood." Dit komt tot uiting in de manier waarop water wordt gerecycled in de lelievijvers en de talrijke cirkelvormige paden.

Om de traditionele bergtocht na te bootsen, bieden vluchten met aangelegde treden mensen toegang tot de nissen op verschillende verdiepingen en maken ze opnieuw verbinding met de natuur. Natuurlijke ventilatie, dakramen en spleetramen zorgen voor optimaal comfort. Diamond Hill Crematorium streeft naar een kalme, rustgevende en waardige plek gecreëerd door de axiaal symmetrische opstelling van de belangrijkste servicehallen en het landschapspodium.

Gerelateerd: Amiens Crematorium verwelkomt rouwenden met rustgevende ronde wanden en prachtige tuinen

Het crematorium bestaat uit twee afzonderlijke zones: het gelijkvloers voor de aflevering van voertuigen en installaties voor gebouwdiensten, en het podiumniveau waar servicelampen, lelievijvers en landschapsarchitectuur zich bevinden. Geurige en felgekleurde planten werden geselecteerd voor de tuin om rouwende mensen te wijzen op de schoonheid van de natuur en hen aan te moedigen het leven te vieren.