Duurzaam Silver Fir Timber Wraps This Elegant Village Fire Station in Oostenrijk

Dietrich Untertrifaller heeft zich tot het uiterste ingespannen om ervoor te zorgen dat deze opvallende met hout beklede brandweerkazerne past in de lokale architectuur van haar site in Sulzberg-Thal, Oostenrijk. In tegenstelling tot een andere brandweerkazerne die we ooit hebben gezien, is dit prachtige gebouw geïntegreerd in een glooiend landschap en beschikt het over een gevel van prachtig zilversparhout dat in Europa snel groeit. Het gebouw is aan twee zijden transparant en is een iconische faciliteit geworden die gedeeltelijk open staat voor het publiek en een soort dialoog mogelijk maakt tussen voorbijgangers en de arbeiders die hen beschermen tegen vuur!


Hoewel de Sulzberg-Thal brandweerkazerne van 604 vierkante meter een gemeentelijk gebouw is, past het naadloos in dit kleine dorp - vooral dankzij de houten bekleding die zo typerend is voor de regio. Het voertuigdepot en de controlekamer zijn gescheiden van de rest van de functies, die op hun beurt zijn gerangschikt op hoogte en temperatuur. Een ingang op de begane grond biedt toegang en de bovenste verdieping van het gebouw is bezet met een klaslokaal, archiefmateriaal, een kantoor en andere ruimten die toegankelijk zijn voor het publiek.

Een comfortabel microklimaat binnenshuis wordt bereikt door een reeks passieve ontwerpinterventies. Terwijl continue beglazing alle soorten daglicht mogelijk maakt, vermindert externe zonwering de overmatige solaire versterking tijdens de zomermaanden. Ten slotte is de brandweerkazerne strategisch gelegen ten opzichte van de topografie en beschikt zij over voorpleinen die een afzonderlijk plein voor het dorp vormen. We houden van dit gebouw, met zijn verlichte toren, en het landelijke landelijke gevoel, dat erin slaagt om op de een of andere manier de beschermende rol te benadrukken die mannen en vrouwen in elke samenleving spelen!

Loading...