ACME United Nations Memorial Space Geïnspireerd door Cells

Een recente wedstrijd eerder in 2009, gehouden door de stad Chungju in Zuid-Korea, pleitte voor een herdenkingsruimte in het vredespark van de Verenigde Naties. Op de 3e plaats kwam het in Londen gevestigde bedrijf ACME met hun dramatische bijenkorfachtige ontwerp. Vanuit de kern van wat de Verenigde Naties zijn, bestaat dit gebouw uit afzonderlijke cellen die samen worden gecombineerd tot een kubusstructuur, die weerspiegelt hoe de VN bestaat uit afzonderlijke landen die samenkomen om één entiteit te vormen. Het voorstel van ACME omvat ook een idyllisch groendak en veel natuurlijk daglicht.

De structuur is opgebouwd uit zeshoekige cellen aan de buitenkant en in het hele interieur. Gebouwd als een metafoor voor hoe de VN werkt en functioneert, is deze herdenkingsruimte bedoeld om "de aard van de organisatie te vertegenwoordigen, waar veel verschillende naties samenkomen om één entiteit te creëren, maar zonder hun
individuele identiteiten. "Binnen zijn er twee conferentiezalen, een theater, een tentoonstellingsruimte en een vergaderzaal voor 1500 personen. Het mobiele ontwerp zal ook dienen als een multifunctionele vergaderruimte en huisvestingskantoren, restaurants, vergader- en educatieve ruimte evenals publieke kijkplatformen.

Een open trap slingert de buitenkant van het gebouw en leidt helemaal naar het dak, waar een openbare tuin en een groen dak wachten. Kamers, vergaderruimtes en openbare ruimtes worden allemaal goed verlicht door natuurlijk daglicht. We zijn behoorlijk ingenomen met dit ontwerpvoorstel en denken dat het een 3e plaats behaalde, we zouden graag willen weten wat de ontwerpen voor de eerste en tweede plaats waren.

Loading...