Een oud fabrieksgebouw in Parijs verbergt een transformeerbare multifunctionele ruimte

Het regiehuis in een oude fabriek aan de oevers van de Seine in Parijs fungeert nu als een veelzijdige multifunctionele ruimte als onderdeel van een stadswijd stedelijk project georganiseerd door agentschap Semapa. DATA-architecten hebben het oude gebouw vernieuwd als een werkruimte, een werkplaats, een ontmoetingsplaats en een basis van waaruit het stedelijke project tot bloei zal komen.

Het huis van de directeur bevindt zich naast de Seine in het 13e arrondissement van Parijs. DATA-architecten hielden de buitenkant van het bestaande gebouw in originele staat en richtten zich op het opnieuw ontwerpen van het interieur door een complete make-over te bieden. Het team ontdooide het gebouw om drie verdiepingen met tentoonstellingsruimten te creëren. De hoofdkamer is gescheiden van de trap, badkamers, opslag en technische ruimten door een muur. Een grote cilindrische structuur domineert de hoofdruimte. Het combineert glas en staal en laat bezoekers de trap naar de bovenverdieping beklimmen.

Gerelateerd: [BP] Architectures 'M9-C is een geïntegreerde, energie-efficiënte woningbouwontwikkeling voor gemengd gebruik in Parijs

Opgeschort van de onderkant van de cilinder is het vlaggenschipelement van de tentoonstellingsruimte. Dankzij een katrol verschijnt het model en verdwijnt in de hoogten van de cilinder, waardoor de vloer vrij komt voor andere evenementen zoals presentaties en inhuldigingen.

+ DATA

Loading...