Probleemoplossende architecten geven het Venetiaanse appartement een overstromingsbestendige upgrade

De stijgende zeespiegel veroorzaakt grote schade aan de architectuur in Venetië. Terwijl de stad Venetië zijn geschiedenis viert door de grachten te behouden en te gebruiken, hebben de burgers zich gedwongen om enkele van de gevolgen van deze beroemde waterpartijen aan te pakken: overstromingen veroorzaakt door opkomend getij en zeegrenzen. Act_Romegialli is deze uitdaging aangegaan, met de titel het project San Giobbe +160, door een werkplaats-gewoond verblijf in Fondamenta di San Giobbe, een straat aan de gracht in de stad, te verbouwen, met een betonnen bak aan de ingang van de woning bedoeld om binnenvallende wateren te vangen.

De begane grond van het appartement beslaat 40 vierkante meter, die gemakkelijk kan worden beschadigd als het kanaalwater naar binnen kruipt. Het team van ontwerpers, bestaande uit Gianmatteo Romegialli, Angela Maria Romegialli en Erika Gaggia, evalueerde gegevens op zeeniveau van 1870 tot 2000 en berekende de noodzaak om de betonconstructie 160 centimeter boven het huidige niveau te laten stijgen om het interieur van het huis te beschermen.

Bij het betreden van de ruimte vindt men stappen die leiden naar de rand van de ingang, evenals stappen terug naar een veilige, 122 centimeter niveau in de woonkamer. De slaapkamer, badkamer en keuken zijn ook op het maximale niveau van 160 centimeter gebouwd.

Gerelateerd: Carl Turner's Floating House is een duurzame oplossing voor overstromingsgebieden

Terwijl veiligheid de eerste prioriteit is in de constructie van deze ruimte, is het interieurontwerp verrassend vreemd en uitnodigend. Aangename, witte houten lambrisering is te vinden op de bovenste muren, terwijl industrieel beton de onderste muren in de woonkamer beschermt. De keuken is licht en modern, met simplistische tegels die de ruimte lijkt te verlengen. Houten lambrisering en een glazen boekenkast dienen als een scheidingswand naar de slaapkamer en schuifdeuren tussen de keuken en het bad bieden de mogelijkheid voor privacy of openheid. Nu kunnen toekomstige bewoners gemakkelijk rusten op een veilige, veilige en stijlvolle pad.

+ Act_Romegialli

Loading...