Skip to main content

Divooe Zein's verbluffende Siu Siu Laboratorium voor Primitieve Betekenissen verbindt mensen opnieuw met de natuur

Een verbluffende, gebogen kas ontworpen door de Taiwanese Divooe Zein Architects en bekend als het 'Siu Siu Laboratorium voor Primitieve Zintuigen' is ontworpen om mensen dichter bij de natuur te brengen en tegelijkertijd dieren te schuilen. Ondergedompeld in een bos in de buurt van Taipei en gemaakt van landbouwnetten in combinatie met een houten kader, zal de doorlatende structuur van het Siu Siu Laboratorium ook worden gebruikt als een ruimte voor meditatie, galerie en workshop.

Volgens de architecten wil het lab 'de overgang van het milieu tussen stedelijke ruimte en natuurlijk bos verkennen'. En ze hopen dat de lokale flora en fauna het 26 meter hoge schuilhok binnensluipen, waar ze bezoekers zullen helpen opnieuw omgaan met de natuurlijke omgeving en hun primitieve zintuigen. De boog van het gebouw, gemaakt van een frame van staal en hout, is bedekt met zwarte landbouwnetten die vocht en daglicht door het interieur laten filteren.

Gerelateerd: Voormalige kas omgetoverd tot een levendige eetgelegenheid in de eigenzinnige oude scheepswerf van Amsterdam

Aan het uiteinde van de tunnel werd een houten en glazen hut geplaatst om de ontvangstruimte, de showroom en het toilet te beschutten. Binnenin is de tunnel voorzien van houten en gegoten betonnen vloeren, vintage meubels en natuurlijke ambachten - allemaal ondergedompeld in prachtige bosgeuren.

Hoewel de structuur niet is ontworpen voor mensen om in te leven, zijn er veel planten en de twee katten van de studio, die erg blij zijn met hun nieuwe, verbluffende huis.

+ Divooe Zein Architects

Foto's door Divooe Zein Architects