Skip to main content

Charmant A-ingelijst huis in het bos krijgt een uitbreiding van de glazen doos

Een gezellig vakantiehuis in het bos is omgetoverd tot een eigentijds huis dankzij een volledig functionele beglazing met glazen. dmvA architects ontwierp de "Extension House VB4" door een glazen doos aan de zijkant van de originele structuur toe te voegen. Gelegen in een voormalig recreatiegebied van Mechelen, België, is dit charmante huis met een A-raam een ​​droom op het platteland.

Deze geometrische schuilplaats bevindt zich ondergedompeld in een bosachtig gebied en beschikt over zorgvuldig ontworpen binnen- en buitenruimtes. De recente toevoeging bestaat uit een glazen kubus met een aparte ingang door de tuin en een schuifwand die het huis opent naar de elementen. De unieke indeling van de ruimte maakt dit eigentijdse huis over contemplatie in de natuur.

Het uitbreidingshuis VB4 beschikt ook over heldere open ruimtes met grote ramen die zonlicht en groen verwelkomen en een klein nabijgelegen meer omlijsten. Minimaal en modern, het huis is in constante dialoog tussen het oude en het nieuwe en onderhoudt een gezelligheid en openheid die perfect samensmelt met de omgeving.

+ dmvA architects

Via Ignant

Foto's door Mick Couwenbergh