Skip to main content

Dit gekke Chinese winkelcentrum heeft een enorm verticaal aquarium, een LED-luifel en gondeltochten

Studio amfibieArc uit Los Angeles ontwierp een ongewoon winkelcentrum in China, geïnspireerd door de Chinese traditionele schatkom, die geluk en vrede symboliseert. Het Dongfeng-winkelcentrum biedt ongelooflijke binnen- en buitenlandschappen, van een verhoogd fonteinplein en een binnenkanaal tot een groot verticaal aquarium in het centrum.

Het ongewone gebouw in Zhengzhou, China, moet talloze sociale activiteiten genereren en een omgeving creëren voor een onderling verbonden gemeenschap die is geworteld in traditie. De 350.000 vierkante meter winkel-, entertainment- en servicegebieden zijn verdeeld over negen verdiepingen en omvatten restaurants, een binnenkanaal, een groot verhoogd fonteinplein en een hotel, allemaal verlicht door een indrukwekkende LED-luifel die zich over het gebouw uitstrekt.

Gerelateerd: 's Werelds hoogste en langste glazen brug aangekondigd voor Zhangjiajie Grand Canyon in China

Het hele complex, onderdeel van het Dongfeng City-project ontworpen door amfibieArc, is doordrongen van het thema water, dat aangename ruimtes creëert en leven in de structuur brengt. Het fonteinplein wordt een van de grootste in zijn soort in China en is bedoeld als een ontmoetingsplaats voor de gemeenschap. Bezoekers kunnen een rit maken door het gigantische verticale aquarium of een gondeltocht maken door het kanaal.