Skip to main content

Dit schitterende huis past perfect in zijn bergachtige omgeving, dankzij computerkartering

Dit huis in de bergen van de prefectuur Nagano in Japan is gebouwd van beton en spaanplaat componenten op een rotsachtige, winderige, bosrijke locatie. Japanse studio Double Negatives Architecture gebruikte computersoftware om de beboste site in kaart te brengen om de structuur naadloos te integreren in de moeilijke omstandigheden van de topografie.

De architecten gebruikten grondstoffen voor zowel binnen als buiten. Betonplaten en OSB-platen worden weg geprojecteerd van het hoofdvolume van het huis, terwijl een schuin dak het interieur beschermt tegen harde wind. Deze bouwtechniek resulteerde in een onregelmatig gevormd huis dat gedeconstrueerd lijkt, met een hoekige betonnen dakkapel die uitsteekt uit de gefacetteerde dakconstructie en diagonale plooien die van de hoofdstructuur scheiden om een veranda te creëren. De westkant van het huis ligt lager dan de rest om het te beschermen tegen de harde wind. De veranda bevindt zich voor de hoofdingang en beschermt deze tegen de elementen.

Gerelateerd: Ant House verbergt een innovatief houten interieur achter een met metaal beklede kubus in Japan

Het huis is verbonden met de site via de woonkamer, die fungeert als de natuurlijke voortzetting van het huis. Het dak wordt ondersteund door stalen kolommen, terwijl drie open niveaus zijn verbonden via een stalen trap. De trap wordt gedeeltelijk ondersteund door een cluster van palen die uitsteken van een betonnen stapel die de bovenverdieping omsluit.

+ Dubbele negatievenarchitectuur

Foto's door Kenta Ichikawa en Double Negatives Architecture