Skip to main content

The Austen House is een klein houten huis dat tussen twee gebouwen hangt

Wat doe je als je meer ruimte in huis nodig hebt? Adam Knibb Architects ontwierp een doosvormige houten verlenging voor een huis in Winchester, Engeland, en hing het boven een grindtoegangspoort. Het Austenhuis functioneerde als onderdeel van een school totdat de eigenaars het in een minimalistische residentie op het zuiden transformeerden.

Het bestaande huis is gevestigd in een voormalig toiletgebouw van de Old St Swithun's School dat in 1929 verhuisde, waarna het gebouw een bibliotheek werd. Delen ervan werden verbouwd tot wooneenheden, waarvan er een Austen House werd. De eigenaren wilden meer vierkante meters toevoegen aan het gebouw, maar vanwege het gebrek aan ruimte op de site vereiste dit een onconventionele aanpak.

Gerelateerd: Handgemaakte OakBridge Timber Frame toevoeging revitaliseert 150-jaar oude cabine

De architecten hebben de toevoeging ontworpen om over een onderbenutte hal te zitten; het wordt ondersteund door twee slanke stalen kolommen aan weerszijden van de doorgang, bekleed met hout en voorzien van smalle ramen die de verticaliteit van het volume accentueren. De structuur was deels geprefabriceerd off-site om de impact op de omgeving te minimaliseren.

"Vanaf de weg gezien, helpt de verticale houten bekleding je oog omhoog te trekken over de poort door de nieuwe uitbreiding en naar de lucht erachter", zei Adam Knibb. "We gebruikten de materialen voor een vergelijkbaar effect en voegden een contrast toe aan de horizontaliteit van het metselwerk in de omliggende bestaande gebouwen."

+ Adam Knibb Architects

Foto's door Martin Gardner