Wooden DRA House in Bali schuwt westerse esthetiek voor een inheemse benadering

D-Associates heeft het DRA House ontworpen als een authentieke omgeving die is geïnspireerd op de inheemse architectuur van Bali. Gelegen in het tropische landschap van Sanur, een van de meest iconische nederzettingen in Zuid-Balinees, vervaagt het huis de grens tussen binnen en buiten en functioneert het als een verblijf voor een uitgebreid Indonesisch gezin.

De villa met twee verdiepingen bevindt zich op een rechthoekig perceel en is opgedeeld in verschillende volumes. De hoofdstructuur van de villa is verdeeld in twee volumes. Het bovenste niveau is geconfigureerd als een zwevende donkere houten kist boven het open gebied van het lagere niveau. Voor de bekleding werden natuurlijke bouwmaterialen gebruikt, waaronder de zware grijze riviersteenwand als de carportbehuizing, de houten kolommen en het scherm van de foyer. Buiten wordt het onafgewerkte betonpad verzacht door de aangelegde tuin en de vijver.

Gerelateerd: Prachtige Eco-vriendelijke villa in Bali gebouwd met behulp van alleen lokale materialen en arbeid

Elk van de vier slaapkamers is uitgerust met badkamers, terwijl de woonkamer, eetkamer en keuken zowel aan de zuid- als de noordzijde op het gazon en een zwembad kunnen worden geopend. Een rij ronde betonnen kolommen ondersteunt de bovenverdieping en maakt de onderste ruimte als een open ruimte. Deze configuratie verwijst naar de Rumah Panggung-typologie van een traditioneel houten huis op palen.

Een beschut terras met twee verdiepingen scheidt de lange massa van het midden van het huis en fungeert als een beschutte brug die de beneden- en bovenverdiepingen met elkaar verbindt. Dit specifieke gebied accentueert lichtheid en integratie met het omringende landschap.

+ D-Associates

Foto's door Mario Wibowo

Loading...