Skip to main content

Geprefabriceerde tuinretraite snapt samen in minder dan een week

Als je droomtuin eruit ziet als iets uit een fantasiewereld, zul je dol zijn op dit Dragonfly-paviljoen, gebouwd voor een achtertuin in Hoboken, New Jersey. Deze prachtig ingewikkelde tuinschuur is gebouwd van duurzaam geoogst en FSC-gecertificeerd Sapele mahonie en gerecycled aluminium en is geïnspireerd op het complexe patroon van vlinder- en libelvleugels. De in New York gevestigde CDR Studio Architects ontwierp deze geprefabriceerde retraite in de achtertuin, die minder dan een week in beslag nam.

Dragonfly Pavilion is geprefabriceerd door SITU Fabrication en is gemaakt met een gerecycled aluminium frame bekleed met Sapele hout en grote delen van beglazing. Een enkele houten bank is ingebouwd in het interieur, terwijl een gelaagd glas op het dak zit. De beglazing wordt opgebroken door een gradiënt van complexe geometrische vormen, of cellen, die de structuur zijn delicate, libelvleugelachtige uiterlijk geven. "Deze cellen zijn meer dan alleen esthetisch aantrekkelijk", schrijven de architecten. "Hun vorm en grootte reageren direct op de krachten die erop werken."

Gerelateerd: Gloeiend bamboepaviljoen bevordert ecologisch ontwerp in Hong Kong

Het vleugelachtige patroon is afgeleid van een door de computer gegenereerd algoritme. Muskietengaas wordt ook geïnstalleerd op het binnenste van de mahoniecellen, waardoor de structuur een tweede, innerlijke huid krijgt. De eenvoudige rechthoekige vorm van de Dragonfly Pavilion biedt een verscheidenheid aan programma's, van gebruik als yogastudio tot een kleine eethoek. Het paviljoen werd op een andere locatie geprefabriceerd en vervolgens in minder dan een week ter plaatse opnieuw geassembleerd.

+ CDR Studio Architects

Fotografie door John Muggenborg