Skip to main content

Mohn + Bouman Architects Verander een oud Emmenhuis in een modern kantoor met een radicaal cortenstaalscherm

Toen projectontwikkelaar Orangerock Projectontwikkeling aan Mohn + Bouman Architects vroeg om een ​​onopvallend Emmen huis in een kantoor te veranderen, ging het team veel verder dan een standaard renovatie. In plaats daarvan veranderden ze het gezicht van het gebouw volledig door een ingewikkeld gevouwen Cortenstaal scherm toe te voegen. De innovatieve façade van het kantoor laat de perfecte hoeveelheid daglicht binnen en het zal in de loop der jaren weer een prachtige roodachtige tint krijgen.

Orangerock Projectontwikkeling heeft het terrein verworven voor toekomstige herontwikkeling in de loop van 10 jaar. Er zijn enkele oude gebouwen op de site die gepland staan ​​voor toekomstige sloop, maar de ontwikkelaar besloot om een ​​van deze gebouwen te bezetten en ondertussen zijn kantoor te worden. Orangerock vroeg Mohn + Bouman om het gebouw te transformeren in een modern kantoor dat recht deed aan het innovatieve merk van het bedrijf.

In plaats van een reeks kleine wijzigingen aan te brengen in het eigenlijke gebouw, maakte Mohn + Bouman in plaats daarvan de ingrijpende en gewaagde stap om een ​​gigantisch opgevouwen cortenstaalscherm aan de gevel van het gebouw toe te voegen. Het scherm was computergesneden, waardoor zeer verfijnde detaillering mogelijk was. Nadat het in de fabriek was gemaakt, werd het binnen twee weken ter plaatse geïnstalleerd. Een leuk en praktisch aspect van het project is een interne goot die uitmondt in een enorme rots en deze geleidelijk oranje kleurt, als een knipoog naar de naam van de ontwikkelaar.