Skip to main content

e2a Architects Renovate Old School in met aluminium bekleed centrum van horen en taal

Het in Zwitserland gevestigde e2a Architects heeft in Zürich het prachtige, verfijnde centrum voor hoorzitting en taal gecreëerd. Het project is een moderne renovatie van een vroeg twintigste-eeuwse school in een ruim groen park. Het oorspronkelijke gebouw heeft in de loop van de jaren verschillende uitbreidingen ondergaan op een "versnipperde manier", waardoor het renovatieproject nog uitdagender werd. Voor de Zwitserse architecten was het hoofddoel de oorspronkelijke kwaliteiten van het gebouw te verbeteren en het klassieke gebouw te vestigen als een nieuwe functionele eenheid.

Volgens e2a Architects begon de renovatie met de focus op de restauratie van de oorspronkelijke structuur van het gebouw. Het resulterende ontwerp heeft een opgezette entreehal op de begane grond met drie identieke verhalen op elkaar gestapeld, waardoor een L-vorm ontstaat. Misschien wel het meest opvallende kenmerk van het nieuwe gebouw is de geperforeerde, onbewerkte aluminium bekleding, die de gevel bedekt als een hangend metalen gordijn. De reflecterende kwaliteit van de buitenkant zorgt ervoor dat het gebouw zich kan aanpassen aan de omgeving en een natuurlijke kwaliteit aan de structuur toevoegt.

Hoewel de renovatie de oorspronkelijke grandeur van het gebouw heeft hersteld, zijn er ook nieuwe functies zoals de elegante trap in het hele gebouw geïnstalleerd. De entree, gangen en gemeenschappelijke ruimtes werden achtergelaten als open, minimale ruimtes, als aanvulling op de elegante stijl van de nieuwe meubels en afwerkingen. In tegenstelling tot de sobere open ruimtes, zijn de individuele klaslokalen uitgerust met hoogwaardige materialen en afwerkingen die een levendige en bemoedigende omgeving creëren.

+ e2a Architects

Foto's © Radek Brunecky