Skip to main content

VERZENDING CONTAINERSPELGROND door Phooey Architects

We zijn altijd onder de indruk van creatief hergebruik van het ontwerp, maar deze kinderspeelplaats gemaakt van gerecyclede zeecontainers neemt de kroon op een van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden van scheepscontainerarchitectuur die we hebben gezien. Bekend als de Skinners Playground, zet dit kindercape vier afgedankte zeecontainers in als de primaire ruimtes voor avonturen uit de kindertijd. Ontworpen door Melbourne Phooey Architects, het activiteitencentrum van de kinderen herconfigureert de containers, evenals tal van andere gerecycleerde en geborgen materialen, in een leuk park voor de jonge verbeelding.

Veel van de structurele elementen in de Skinners Playground zijn simpelweg container cut outs die zijn verplaatst. De trapleuningen, schaduwoverstekken en balkons zijn allemaal delen van verlaten containers. De materialen zijn vertrokken met verklikkers van oorsprong, wat een gevoel geeft dat vergelijkbaar is met door kinderen gebouwde boomhutten en forten van gevonden voorwerpen.

De ramen, tapijttegels en bevestigingen bij Skinners zijn ook op hun tweede leven, teruggewonnen uit de afvalstroom om functie en plezier naar de speeltuin te brengen. Door de zero waste aanpak van de architect bleek Skinners Playground een economisch verantwoorde onderneming te zijn, evenals een milieuvriendelijke manier om recreatie te brengen in de achtertuin van kinderen die in South Melbourne wonen. Ook al is het ontworpen door de architect, het programma op Skinners is kindgedreven, met lokale kinderen die extra's toevoegen, zoals met de hand geschilderde muurschilderingen.