Skip to main content

Het hoofdkantoor van New York in Lucasfilm is een gigantische glazen Sandcrawler!

Aedas heeft zojuist de bouw voltooid op het nieuwe hoofdkantoor van Lucasfilm in Singapore - en het ziet eruit als een gigantische glazen sandcrawler! Ontworpen door Andrew Bromberg, zal het gebouw functioneren als het hoofdkantoor van The Walt Disney Company in Zuidoost-Azië en zal het een optimale werkruimte bieden voor de animatieteams van Lucasfilm Singapore.

Dubbed De Sandcrawler (na de enorme mobiele versterkte forten die Jawas gebruikte in de beroemde filmfranchise), is het gebouw bekleed met een moderne gelaagde glasfaçade waardoor natuurlijk licht het interieur kan binnendringen terwijl de zonnewarmte wordt beperkt . Een laag glas van laag ijzergehalte wordt boven op een puntlaag met metaalfrituren geplaatst - hierdoor lijkt het gebouw van buiten verchroomd en biedt het genoeg transparantie voor een optimale daglichttoetreding.

Het gebogen volume beschermt een grote binnentuin die begroeid is met weelderige vegetatie en die een exotische sfeer creëert die past bij de creatieve studio. Het dichte gebladerte bezielt de buitenkant van het glas en creëert een semi-openbare ruimte die er bijna uitziet als een filmset. Om een ​​hoger niveau van privacy te creëren, is het gebouw van de grond getild.

+ AEDAS

Foto's door Paul Warchol