Skip to main content

Beautiful Bridge House verbindt twee heuvels van Californiƫ

Dit prachtige twee verdiepingen tellende Bridge House beslaat twee weelderige heuvels in Californië, waardoor de impact op het milieu aanzienlijk afneemt, terwijl het ook een behoorlijk gespreksaanzet creëert. Om te voorkomen dat hij een bos grond zou opgraven om een ā€‹ā€‹fundament te creëren voor het 22 meter brede gezinswoning, stak Stanley Saitowitz een van beide zijden in de heuvels met uitzicht op een ontzagwekkend stuk Marin County en wikkelde het geheel in verweerd cortenstaal. Het is zonnig in Californië, dus druk op de sprong om uit te zoeken hoe het Bridge House koel blijft.

Alle slaapkamers in het Bridge House bevinden zich op de benedenverdieping, die op het zuiden uitkijkt op een adembenemend landschap. Dit deel van het huis is ook zorgvuldig gearceerd om overtollige zonnewarmte te verminderen. De woonruimtes bevinden zich op het hogere niveau op het noorden, dat is beglaasd zodat het hele jaar door een optimale hoeveelheid zon kan doordringen.

Afgezien van de korten stalen gevel, die het huis een aanzienlijke levensduur zal geven, heeft Saitowitz beton verwerkt in het ontwerp van dit project. Maar de hoge belichaamde voetafdruk in verband met die materiaalkeuze wordt gecompenseerd door relatief weinig verstoring van de locatie. Het huis is consequent 22 voet breed, waardoor het lijkt op een zwevende bar in deze prachtige vallei van Californië.