Skip to main content

Emotionerende topografie: een zonneparkeerinstallatie die lijkt op een golvende groene heuvel

Pordenone, Italië is voornamelijk een uitgestrekte uitgestrekte natuur, maar een reeks van commerciële pakhuizen in het oosten hebben plaatsgemaakt voor een lelijk effect op het weelderige land. 'Emotioning Topography', een voorstel van Disguincio & Co., hoopt deze ruimtes opnieuw te territorialiseren door hun gevels te renoveren en een parkeeroplossing te integreren die samensmelt met de omgeving. Door de enscenering van een nieuw landschap proberen de ontwerpers het karakter van de omliggende velden te absorberen met een groene luifel die ook de energie van de zon kan benutten voor gebruik binnen.

Een lichte modulaire structuur ondersteunt een semi-transparante beschermende high-tech stof bedekt met 30.000 flexibele bladen meer dan 4.000 vierkante meter parkeerplaats. In het zomerseizoen biedt het systeem een ​​heerlijke diffuse schaduw in verschillende lagen. De rubberen bladen worden bewogen door de wind om een ​​zichtbaar en emotioneel landschap te creëren dat doet denken aan een groenblijvend grasveld. De bladen maken deel uit van een fotovoltaïsch systeem en worden bedekt door een zacht en flexibel membraan uitgerust met kleine halfronde siliciumbollen voor het opvangen van zonne-energie.

+ Disguincio & Co.

Renderings: Telegram 71