Skip to main content

AIA THUISREIZEN

De laatste dag van Dwell on Design bracht mistloos, ronduit warm weer naar San Francisco. Een perfecte dag om een ​​ritje door de stad te maken en enkele residentiële edelstenen te bekijken. Gastschrijver Maryam Rostami trotseerde de heuvels op twee wielen om AIA San Francisco Home Tours per fiets te verkennen! Ze koos haar twee favorieten en gaf ons dit rapport:

Residences op de AIA Homes Tour varieerden van betaalbaar tot luxe. De meest opmerkelijke overspannen dat spectrum, van David Baker + Partners 'Curran House naar Wurster Residence Renovation van Kuth / Ranieri Architects. We beginnen met Curran House, in de beruchte zure buurt Tenderloin ...

Het Curran House geeft een voorbeeld voor wat er in een wijk met een ruig beeld kan worden gedaan. De directeur van het Tenderloin Neighborhood Development Corporation, Don Falk, was ter plaatse tijdens de tour om het proces en de context van het project uit te leggen. Volgens Falk huisvest de TNDC ongeveer 2.400 mensen. In het Curran House verdient 60% van de inwoners minder dan $ 10.000 per jaar.

Curran House bevindt zich op een site die ooit een parkeergarage was. Vanaf de straat verdelen balkons en veranderingen in het vlak wat anders als een enorme monoliet zou zijn verschenen. De kwaliteit van de gemeenschappelijke ruimte in het Curran House leent zich ook voor intimiteit. Uit de straat is een ruimte tussen de voordeur en de voorpoort voldoende beplant, waardoor er automatisch een overgang is van de activiteit in het ossenhaas. Aan de andere kant van de lobby - die ruim en uitnodigend is - is een contemplation-tuin, compleet met een rechthoekige fontein en wabi-sabi houten banken.

David Baker geeft toe dat de daktuin meerdere keren in beslag is genomen vanwege budgetbeperkingen. Die strijd lijkt de moeite waard te zijn geweest voor de bewoners, die groenten en kruiden in grote troggen op het dakterras hebben geplant. Een van de beste delen is de "pre-graffiti" die op een buitendeur is geschilderd. Absoluut briljant - gebruik precies dat wat ze op zich nemen om preventieve maatregelen op zich te voorkomen. En het werkt! David vertelde ons dat de enige extra "muurkunst" die is toegevoegd als een handvol kinderstickers.

In het Wurster-huis maakt een vruchtbare binnenhof plaats voor een grote, dubbelhoge ruimte, schaars ingericht en bedoeld als leef- / werkruimte voor de eigenaars: een textielontwerper en haar man, een fotograaf / uitgever. Veel van de muren blijven op hun oorspronkelijke plaatsen, uitgedrukt als verticaal gerangschikt hout gevelbeplating, wit geverfd. Een groot deel van het hout dat uit het oorspronkelijke huis werd gesloopt, werd gebruikt in ingebouwde meubels en armaturen, ontworpen door het Kuth / Ranieri-team. Een grote schuifdeur die wordt gebruikt om de gastensuite af te sluiten van de grote kamer is samengesteld met de geborgen houten lambrisering.

Het tweede niveau is bedoeld als privéruimte. Licht stroomt binnen van grote ramen, die uitzicht bieden op de baai en de omliggende wijken. Bijzonderheden, zoals gegoten kunststof werkbladen met zichtbare zijdetails, tonen de nauwgezetheid van de ontwerpintentie en uitvoering. Boven zijn enkele hoekige meubelstukken geïntroduceerd, ook met behulp van gereïncarneerde panelen.

Hoewel het oorspronkelijke huis duidelijk met zorg was besteld, heeft de renovatie van Kuth / Ranieri het huis helpen veranderen in een perfecte zone voor de zich herstellende obsessieve dwangmatigheid: onberispelijke details en vliegtuigen staan ​​op een rij en zijn weelderig, maar vallen naar de achtergrond als het gaat om het inlijsten het leven van de klant en persoonlijke voorwerpen.

+ AIA San Francisco Home Tours
+ David Baker + Partners
+ Kuth / Ranieri