Nieuwe beschermende houten latten schermen het gerenoveerde Escu House af tegen de zon van Sydney

Deze prachtig gerenoveerde woning uit de jaren 1960 in Sydney, Australië, functioneert als een oase in een buitenwijk voor een gezin van vier. Ontwerpstudio Bijl Architecture benaderde het project met het idee om het om te zetten in een intelligente, maar toch eenvoudige gezinswoning die optimale niveaus van privacy biedt en warm en gastvrij voelt - wat grotendeels wordt bereikt met een nieuw houten scherm.

De architecten breidden de voorste leefruimte uit om de bestaande veranda in te bouwen en introduceerden een verticaal roostervormig houten element als een privacyschild en een gedeeltelijke kamerhoge balustrade. De naam Escu House verwijst naar deze subtiele introductie van een bufferzone - "escu" betekent "schild" in het Frans. Naast de beschermende rol laat de gevelbehandeling het noorderlicht in het interieur en kunnen de ramen wijd geopend worden.

Gerelateerd: Sydney kerk gerenoveerd tot een chique woning Compleet met overdekt zwembad

Binnen hebben de architecten lagen schrijnwerk en afwerkingen geïntroduceerd die de verbinding met de natuur versterken. Verschillende originele elementen, zoals de David Trubridge-hanglamp, creëren accenten die verwijzen naar het ontwerp uit de jaren 60, terwijl blauwe, gele en grijze keukentegels subtiele kleurenpracht introduceren. Ingebouwde meubels en verborgen opslag werden toegevoegd aan de achterkant van het huis, keuken en open familiekamer.

+ Bijl-architectuur

Foto's door Katherine Lu

Loading...