Skip to main content

Ho Hum Post War House getransformeerd in een heiligdom van modernste gelukzaligheid

Ooit een middelmatig naoorlogs huis gebouwd volgens minimale normen, heeft Division1 Architects de gedateerde structuur omgevormd tot een modernistisch nest voor een groeiend gezin. De architecten werd gevraagd om het huis opnieuw in te beelden als een modernistische woning die opnieuw kon versmelten met het landschap en een open en luchtig interieur kon bieden met veel ruimte voor een gezin van vier. Wat Division1 bedacht, was een zeer efficiënt ontwerp dat trouw bleef aan de oorspronkelijke basis en basisstructuur van het huis, maar opnieuw werd opgebouwd om een ​​volkomen nieuwe plattegrond en profiel te onthullen. De resulterende retrofit weerspiegelt nu een rijk en functioneel huis dat vredig op een bebost terrein rust.

Het huis in Bethesda, Maryland was oorspronkelijk een haastig opgebouwde stickframe-affaire met een paar ramen en een ongemakkelijke plattegrond. De muren en ramen waren energievreters en het huis had een volledige loskoppeling met de buitenkant - het beste ding dat het tenslotte had, was een zacht glooiend, bebost terrein van 3/4 hectare.

De renovatie handhaaft de originele footprint en de structurele wanden op de grond zijn intact gebleven, maar het huis is volledig opnieuw uitgevonden met efficiëntie - locatie en functie in het achterhoofd. Het 3.500 vierkante voet naar huis wordt verdeeld in kubussen die ruimten afbakenen, met een dubbele hoogte levende woonkamer die tot de beboste binnenplaats opent. Schaduwbomen en buitenluifels houden het huis in de zomer tegen oververhitting. De trapput is gezegend met een langwerpig dakraam om beide verhalen met daglicht in de kern van het huis te voeden. De goed georganiseerde plattegrond maakt gebruik van lange zichtlijnen om het huis visueel te verbinden. Een openbare benedenruimte is verbonden met de buitenwereld. De tweede verdieping bevat de drie slaapkamers in de hoeken van het huis, en een centrale open hal bindt de kwadranten samen om een ​​frisse en geïnspireerde woonruimte te creëren.

+ Division1 Architects

Foto's © Debbie Fox Photography