Skip to main content

Prachtig duurzaam gebouwd herfsthuis komt overeen met het landschap in Big Sur

Het Fall House ligt op een klif op 250 meter boven de Grote Oceaan in de buurt van Big Sur. Het is een duurzaam gebouwd vakantiehuis dat het ruige kustlandschap viert. Het huis is ontworpen door Fougeron Architecture en ligt verankerd in de heuvels. Het biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de kust en minimaliseert het energieverbruik door middel van passieve bouwstrategieën. Een groendak, daglichttoetreding, landschap met weinig impact, minder water- en energieverbruik en duurzame materialen spelen allemaal een rol bij het maken van dit huis een spectaculaire ruimte.

Fall House is een lang, dun volume dat overeenkomt met de natuurlijke contouren van een glooiende klif boven de oceaan. Het dramatische landschap vroeg om een ā€‹ā€‹dramatische oplossing en Fougeron Architecture maakte een huis dat de opvattingen opneemt met respect voor de omgeving. Op de bovenverdieping bevinden zich de open woon-, eet- en keukenruimten, terwijl de begane grond drie slaapkamers biedt (de hoofdslaapkamer uitsteekt over de klif). Programmatische gebieden worden gescheiden door stappen in plaats van muren. Een terras aan de zuidkant wordt door het huis beschermd tegen de noordenwind en biedt toegang tot een groen dak dat een van de slaapkamers beneden afdekt.

Gerelateerd: Fougeron Architecture Converteert een betonnen magazijn naar een woning in San Francisco

Fougeron Architecture gebruikte een aantal strategieën om de impact en het energieverbruik van het huis te minimaliseren. Ten eerste laat de oriëntatie en het ontwerp van het Fall House veel natuurlijk licht binnen, terwijl de schaduw op het zuiden beschermt tegen oververhitting en lage E-vensters de zonnewarmte verminderen. Vloerverwarming zorgt voor energie-efficiënte klimaatbeheersing en natuurlijke ventilatie via het stapeleffect bevrijdt het huis van overtollige warmte. Buiten heeft het landschap droogte-resistente inheemse planten. Waterbesparende armaturen en een septisch systeem dat zwart en grijs water onderscheidt, minimaliseren de impact op het gemeentelijke systeem. Ten slotte is het huis gebouwd met duurzame en weinig VOC-materialen die de luchtkwaliteit in de woning verbeteren. Fall House was de ontvanger van de 2013 AIA CC Honor Award for Excellence in Architecture.