Skip to main content

Fallingwater Institute voegt vier houten 'portalen' toe aan Frank Lloyd Wright landmark

Studenten die deelnemen aan het zomerresidentieprogramma van het Fallingwater Institute hebben nu een prachtige nieuwe thuisbasis om het iconische Frank Lloyd Wright-ontwerp en het nationale monument te bestuderen. Architectuurfirma Bohlin Cywinski Jackson ontwierp vier 'bescheiden houtportalen' om een ​​up-to-date accommodatie te bieden voor de landelijke onderwijsfaciliteiten in de jaren zestig.

Wright voltooide het werk aan het iconische Fallingwater-huis in 1939. Het verbluffende ontwerp, dat werd gebouwd voor de familie Kaufmann, bevindt zich boven een waterval in het zuidwesten van Pennsylvania. Tegenwoordig is het huis een nationaal historisch monument, gerund door het Fallingwater Institute, dat al meer dan 20 jaar zomerresidentieprogramma's biedt aan liefhebbers van architectuur van alle leeftijden.

Gerelateerd: Frank Lloyd Wright's onbebouwde Trinity Chapel tot leven gebracht in levendige renderings

Nu kunnen studenten wat comfortabeler leven terwijl ze studeren dankzij vier nieuwe cabine-achtige bouwwerken gebouwd op de High Meadow-boerderij naast het hoofdgebouw. De nieuwe woningen bestaan ​​uit vier houten hutten die zijn bekleed met cederhout en leisteengrijs. Aan de binnenkant zijn ingebouwde planken en het grootste deel van het meubilair gemaakt van eenvoudig multiplex en de kurkvloeren worden overal in de hutten gebruikt. Een horizontaal grenen scherm, dat ter plaatse werd geoogst en gemalen, verbindt de vier hutten, die allemaal een prachtig uitzicht op de omgeving hebben. De hoekige aard van het ontwerp was strategisch om schaduw te bieden in de zomer, terwijl ook de ventilatie in de hutten werd geoptimaliseerd.

Bill James, projectarchitect van het kantoor van Bohlin Cywinski Jackson in Pittsburgh, legt uit dat de vier nieuwe hutten zijn ontworpen om subtiele, maar comfortabele toevoegingen te zijn voor zomerverhuurders: "De hoofdingang van het gebouw verwelkomt bezoekers in een centrale afgeschermde veranda, die de nieuwe architectuur verbindt met een bestaande hut en dient als het buiten verzamelen en dineren ruimte, "zei hij. "Een horizontaal scherm, gemaakt van gefokt en gefreesd Noors vurenhout, strekt zich uit van de hoofdcabine en loopt verder over de loopbrug die naar de woningen leidt."

+ Fallingwater Institute

+ Bohlin Cywinski Jackson

Fotografie door Nic Lehoux