Fletcher Studio onthult terrasvormige tuin met biopool in Zürich, Zwitserland

Deze serene tuin en biopool van Fletcher Studio ligt in Zürich, Zwitserland, aan de rand van een steile helling. Door de tuin op de heuvel te plaatsen, openden de architecten de omgeving en maakten ze een integraal deel uit van de tuin. De bestaande heuvelflora en extra beplanting vormen een decor dat de tuin omsluit, het van een aangrenzende straat afschermt en het gebied in staat stelt om apart van het huis te functioneren.

Het bovenstaande artikel is aan ons voorgelegd door een Inhabitat-lezer. Wil het zien jouw verhaal over Inhabitat? Stuur ons een tip door deze link te volgen. Vergeet niet om onze instructies zorgvuldig te volgen om uw kansen te vergroten om te worden gekozen voor publicatie!

De tuin is gechoreografeerd door een reeks steunmuren die een opeenvolging van terrassen buiten creëren, Äúrooms,Äù. Deze muren werden opgevat als, Äústicks, vallen uit een hand en zijn de dominante kenmerken op de site, suggereren een voorafgaande geologie of archeologie. Bovendien houden de keerwanden de helling structureel vast, waardoor de woning veilig op de steile helling staat. Loodrecht op de betonnen muren zijn minder permanente gabionmandmuren die functioneren als een modulair retentiesysteem dat kan worden verplaatst of hergebruikt naarmate de tuin evolueert. Naarmate nieuwe ruimtes en programma's verschijnen, kunnen muren en terrassen worden aangevuld om de tuin in de toekomst uit te breiden.

Een natuurlijke biokool is de focus van de tuinervaring. Een ecologisch responsieve oplossing die weinig energie verbruikt, de biokool combineert met de natuurlijke kleuren van de flora op de helling. Wetland- en moerasplanten gedijen in de mini-wetlands, inclusief lisdodde- ren, irissen, biezen, zeggen en waterlelies. Deze planten vormen een essentieel onderdeel van het natuurlijke waterzuiveringssysteem door het water te filteren en een natuurlijke mineraalwaterkwaliteit te verkrijgen. De planten, microben en nuttige bacteriën reinigen het water zonder chemicaliën te gebruiken.

Loading...