Het Folkets House is een inclusieve ruimte waar vluchtelingen vaardigheden kunnen leren en banen kunnen vinden

Dit palmvormige tijdelijke paviljoen verscheen onlangs in het Enskifteshagen-park in Malm ?, Zweden, als een inclusieve ruimte waar vluchtelingen en oude inwoners van Zweden nieuwe vaardigheden kunnen leren, banen kunnen vinden en verbindingen kunnen leggen. Het paviljoen, genaamd Folkets House ("Volkshuis"), werd ontworpen voor het Opportunity Space Festival in Malm ?, als het winnende voorstel voor de ontwerpwedstrijd georganiseerd door het Van Alen Instituut, de stad Malm ?, White Arkitekter, Skanska, Individuell M? Nniskohj? Lp en Architects Sweden.

Architecten en ontwerpers Rik Ekstr? Mof ARExA, Gustav Fagerstr? M van Walter P Moore, Milad Barosen van de Milou Group en Nathan King van de Virginia Tech School of Architecture + Design werkten samen om de structuur te ontwerpen, die werd beïnvloed door Zweedse 19e eeuwse vakbondsgebouwen.

Gerelateerd: Mooi houten paviljoen ontvouwt zich als origami

De pop-upstructuur wordt gevormd door gebogen houten balken die vanuit het midden uitstralen en een grote ruimte onder een dunne huid verbergen. Het is bedoeld voor een reeks programma's, workshops en andere activiteiten georganiseerd door het Van Alen Instituut. 'S Nachts wordt het gebouw omgetoverd tot een prachtig verlichte vergaderruimte waar vluchtelingen en immigranten zich kunnen mengen met de lokale bevolking.

Foto door S? Nke N? Hr

"Wij geloven dat Folkets House het begin zal zijn van nieuwe kansen en inspiratie voor werkende mensen van alle naties die samenkomen in Malm? - De culturele smeltkroes van Zweden, "zei Rik Ekstr? M van het Folkets House-team.

+ ARExA

+ Walter P Moore

+ Milou Group

+ VT a + d

+ Van Alen Institute

Hoofdfoto door Nazim Benli

Foto door Nazim Benli

Loading...